Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Super trik na tvrdé maslo: Vytiahnite ho z chladničky, urobte TOTO a o minútku ho môžete natierať

14.02.2018 Ivana Sladkovská

Maslo už nemusíte skladovať na kuchynskej linke, aby bolo krásne mäkké a dalo sa natierať.

Chlieb s čerstvým lahodným maslom je skvelé jedlo. 3 obrázky vo fotogalérii Chlieb s čerstvým lahodným maslom je skvelé jedlo.

Chlieb s čerstvým lahodným maslom je skvelé jedlo. Väčšina z nás však maslo nakrája nožom na plátky, lebo je po vytiahnutí z chladničky príliš tvrdé. Aby sa dalo pekne natrieť, musí trochu zmäknúť, čo na kuchynskej linke trvá pomerne dlho.

Existuje však spôsob, pomocou ktorého maslo zmäkne za pár chvíľ. 3 obrázky vo fotogalérii Existuje však spôsob, pomocou ktorého maslo zmäkne za pár chvíľ.

Existuje však spôsob, ako ho prinútiť zmäknúť za pár chvíľ. Vezmite misku alebo hrnček a nalejte doň horúcu vodu z kanvice. Nechajte hrnček ohriať, vodu vylejte a položte ho na maslo hore dnom. Stačí počkať asi minútu a maslo bude krásne mäkké, no nebude sa roztekať.

Čo robiť, aby tvrdé maslo rýchlo zmäklo? 3 obrázky vo fotogalérii Čo robiť, aby tvrdé maslo rýchlo zmäklo?

Tento trik bude užitočný aj pri pečení. Ak potrebujete väčšie množstvo zmäknutého masla, pokrájajte ho najskôr na menšie časti a opäť priložte horúci hrnček alebo misku hore dnom.

Tlačiť Diskusia (2)